20 years of industry experience , 4000+ customer references

METALSAN DERGİSİ‘NDE HABERİMİZ YAYINDA

METALSAN DERGİSİ ‘NDE HABERİMİZ YAYINDA

EGEN BARKOD’DAN DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNE ÖZEL BARKOD ETİKET ÇÖZÜMLERİ

METALSAN DERGİSİ‘NDE HABERİMİZ YAYINDA

Metalsan Dergisi Temmuz 2019 sayısında , Genel Müdürümüz Önder Karaca, “Egen Barkod ve Demir Çelik Sektörüne Özel Etiket Çözümlerimizi” anlattı.

Sektörünün  en büyük firmalarına  çözüm sunan Egen Etiket, uluslararası standartlardaki ürünleri ile pek çok sektöre hizmet veriyor. Koşulsuz müşteri memnuniyeti ve kalitede devamlılık prensibi ile üre- tim yaptıklarını belirten Egen Barkod Genel Müdürü Önder Karaca, firmaları, ürünleri ve demir çelik sek- törüne yönelik  çözümleri  hakkındaki  sorularımızı yanıtladı.

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgi verir misiniz?

1955 yılında başlayan ve 3. kuşak olarak devir aldı- ğımız bu bayrak, 2000 yılı öncesine kadar kırtasiye toptancılığı ile devam etmiştir. Barkod uygulamaları- nın ticaretin ve hayatımızın her alanında doğurduğu ihtiyaçlara cevap verebilmek, yeni teknolojilere ve büyümekte olan dünya piyasalarında yerimizi alabil- mek için 2001 yılından  itibaren  çok iyi bildiğimiz kağıt ve etiket sektöründe yeniliklerin peşinden koş- tuk. Bu çerçevede, başladığımız imalatımız ile müş- terilerimize sadece etiket sunmak değil aynı zaman- da bir çözüm ortağı olabilmenin gayreti içerisindeyiz.

Ürün çeşitleriniz nelerdir?

Egen Barkod olarak, baskılı ve baskısız barkod eti- ketleri, yüksek ısıya dayanıklı hadde ve demir çelik etiketleri, barkod etiket yazıcılar, thermal transfer rib- bon, renkli etiket yazıcılar, wristband yazıcı ve sarf ürünleri, ID kart yazıcı ve sarf ürünleri, barkod yazıcı aksesuarları ve orijinal yedek parçalarını müşterilerimize sunmaktayız.

Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Bilindiği üzere barkod etiket, aklımıza gelebilecek tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Demir çelik sanayi, imalat sanayi, perakende mağazacılık, sağlık ve ilaç sanayi, tarım ürünleri sanayi, gıda ve ofis yönetimi bunların bazıları…

Firmamız her sektör için ihtiyaç çözümleri üretmek- tedir. Demir çelik sektörü için hadde askı etiketleri, ısıya dayanıklı  etiketler,  imalat sanayi için özel yapışkan ve yüzey çözümleri; perakende sektörü için fiyat etiketleri, mobil yazıcı sarf ürünleri; sağlık ve ilaç sektörü için hastane kabul etiketleri, ilaç eti- ketleri; gıda sektörü için baskılı ve baskısız etiket çözümleri ve ofis uygulamaları için, adres kargo eti- ketleri vb. hizmet vermekteyiz.

Pazarlarınız konusunda bilgi  verir  misiniz? İhracatınız var mı?

Türkiye içerisinde yaklaşık 3500 firma ve 6 ülkeye olan ihracatımız ile gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. Her sektörün en büyük firmalarına hizmet verebilmek gibi bir hedefimiz bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük ilk 10 kuruluşu arasında 4, ilk 500 büyük kuruluşu içerisinde 80 firma ile çalışmaktayız. İhracatımızı artırmak ciro payını %50 civarına çıkartmak gelecekteki hedefimizdir.

Yılın ilk dönemini değerlendirir misiniz?

Geçen yıl içerisinde yaşadığımız kur atakları yılın ilk yarısı için iç pazarda olumsuzluk yarattı. Kağıt sektöründe tüm imalatımız ithalata dayalı olduğundan, fiyat artışları kaçınılmaz oldu. İhracatı olmayan firmaların bu süreçte çok daha fazla olumsuz etkilendiğini gördük. Tüm olumsuzluklara rağmen işimizi büyütmeye ve müşterilerimize kusursuz hizmet vermeye devam ettik. Yılın ikinci yarısında mevcut sıkıntıların azalmasını ümit ediyoruz.

İç-dış pazar talep durumu nasıl seyrediyor?

Tedarikçisi olduğunuz sektörlerin durumunu analiz eder misiniz? Yurtdışı müşterilerimiz hizmette devamlılık, kalite ve rekabetçi fiyat konusunda cevap alabildiği sürece sorun olmadan devam edecek ve büyümeye açık görünüyor. İç pazar talepleri ise tedarikçisi olduğunuz firmaların yapısına bağlı olarak gelişiyor. Kurumsal firmaların imalatları ve ihracatları devam ettikçe aynı orantı ile seyrediyor. Tedarikçisi olduğumuz firmaları değerlendirirsek, çok açık olarak görünen uzun vadeli alım ve satım yapan sektörlerin tamamı sıkıntılar yaşamakta. Yüksek faiz, artan maliyetler ve ithalatta daralma bu yapıdaki firmaları etkiledi.

Eklemek istediklerimiz…

Egen Barkod olarak hedefimiz koşulsuz müşteri memnuniyeti ve kalitede devamlılık.