20 years of industry experience , 4000+ customer references

Yükselen Trend Hızlı Renkli İnkjet Yazıcılar

Yükselen Trend Hızlı Renkli İnkjet Yazıcılar

Hızlı inkjet yazıcı nedir ?

Kendi iş ortamınızda, fotoğraf kalitesinde, istediğiniz anda ve miktarda , CMYK  baskı yapmanıza imkan veren, hızlı inkjet yazıcıların kullanımı gün geçtikçe artıyor.

Hızlı “ tabirini özellikle kullanıyoruz çünkü bu yazıcılar, ofis içinde kullandığımız diğer mürekkep püskürtmeli yazıcılardan farklı olan , single pass” bir teknoloji ile çalışıyor. Single pass baskı teknolojisinde, mürekkep etiket üstüne bir seferde püskürtülür ve baskı kafası ile etiket yüzeyi bir kere temas eder . Bu nedenle, mürekkebin etiket tarafından  emilme süresi çok kısadır . Kaliteli ve kalıcı baskı için , herhangi bir  inkjet etiket malzemesi kullanılamaz. Uygun teknikle üretilmiş , hızlı inkjet baskı teknolojisine uygun etiket kullanmak şarttır. Aksi taktirde , etiket mürekkebi emmez , yüzeyde kalır ve atık kutusuna atılır. Bunun sonucu da hem kalitesiz baskı, hem de mürekkebin kısa sürede tükenmesi olacaktır.

Bu yazıcılar , kağıt veya film bazlı etiketler üstüne, dış ortam ve kimyasallara dayanıklı mürekkeple , saniyede 30 cm’ye kadar baskı yapılabilir.

Memjet yazıcı nedir ?

Piyasada MEMJET yazıcı tabirini de duyuyoruz. Aslen MEMJET yazıcılar da , hızlı inkjet yazıcı alt grubudur ve baskı kafasının MEMJET teknolojisine sahip olduğunu belirtir. Trojan, Afinia,VIP Color gibi birçok yazıcı markası MEMJET kafa tekolojisini kullanırken ; Epson ve HP gibi markalar ise kendi inkjet baskı kafalarını geliştirmişlerdir.

Hızlı inkjet hangi ihtiyaçtan doğdu ?

Hızlı inkjet teknolojisi hangi ihtiyaçtan doğdu konusuna gelirsek ; yakın zamana kadar üretici firmalarda genel yaklaşım, tek renkli değişken içeren barkod etiketlerini kendi bünyelerinde barkod etiket yazılarla basmak , çok renkli etiketlerini ise dışarda etiket üretici firmalara sipariş ederek bastırmak şeklindeydi. Basılacak renkli etiket miktarı yüksek sayıdaysa , dışarda bastırmak hala uygun çözümdür ancak tüm dünyada üretim ve pazarlama şekli değişti. Üreticiler yoğun rekabet ortamından sıyrılmak için , ürünlerini çeşitlendirmeye ve  ambalajlarını dikkat çekici hale getirmeye gayret ediyorlar. Ürün çeşidinin artması, üreticinin az sayıda ama çok çeşitte etikete ihtiyaç duymasına neden oluyor ve dışarıda etiket bastırmanın maliyeti yükseliyor.  Üretici kendi bünyesinde istediği zaman, istediği kadar etiket basma esnekliğine ihtiyaç duyuyor. İşte , renkli hızlı etiket yazıcılar bu ihtiyaca yanıt vermek üzere üretildiler.

Hızlı inkjet baskını avatajları nedir ?

Kullandığımız her üründe etiket var ;  içecek , kimya, otomotiv, ilaç, lojistik ve nakliye, gıda, ev tekstili, bahçecilik ve tarım en çok etiket kullanılan sektörler.

Değişen demografik özellikler, tüketim alışkanlıkları , çevre duyarlılığı , kanuni düzenlemeler gibi sebeplerle, etiket talebi de değişkenlik gösteriyor. Örneğin içecek sektöründe üreticiler ; organik içerikler ve sağlıklı yaşam tarzı seçenekleriyle, doğal içerikleri ve şeker azaltmayı vurgulayıcı etiketler kullanıyor. Etiketlerin hedeflenen demografiye göre tasarımlanması ve uygun malzeme üstüne basılması gerekiyor.

Dikkat çekmenin ve akılda kalmanın temel yolu ürünün ; marka imajına hitap eden , harika grafikleri ve renkleri olan etikete sahip olmasından geçiyor . Doğru ürün , ambalajın ve etiketin  benzersiz şekli kilit faktörler.

Hızlı inkjet yazıcılarla onlarca sektöre hitap eden ,her türlü tam renkli CMYK kalite etiket basabilirsiniz. Bunu etikete ihtiyaç duyacağınız anda ve miktarda yapacağınız için, hem hızla ihtiyacınızı giderir , hem de gereksiz etiket stoğu oluşmaz. Hızlı inkjet yazıcılar  ile hem renkli hem de siyah-beyaz etiket baskı imkanı olduğu gibi, aynı zamanda farklı materyaller üzerine baskı alınması da mümkündür. Mat, parlak, şeffaf , PP, BOPP, PE film etiketler kullanılabilir.

Sonuç

Bu etiket yazıcıların pek çok sektörde, daha doğrusu sektör bağımsız bir kullanım imkanı var. İçecek, gübre ve kimyasal ürün üreticileri, kutu üzerinde ürün resmini ve tanımlaması yapan üreticiler, vitamin ve ilaç üreticileri, seracılar, bal ve reçel üreticileri, çiçekçiler, medikal ürün sağlayıcıları, kahve üreticileri, dondurulmuş gıda üretimi yapan firmalar, sos, çikolata ve şekerleme üreticileri bu yazıcıların en başta gelen kullanıcıları. Orta-küçük-büyük tüm üreticiler bu yazıcıları kullanabilir. Tam renkli CMYK baskı , değişken data entegrasyonunda kolaylık , marka imajına katkı , farklı cins ve kalitede etiketlik malzeme ve mürekkep imkanına kavuşmak istiyorsanız. tam renkli hızlı CMYK baskı yapan bu yazıcılar, sizin için doğru çözüm olacaktır.