20 years of industry experience , 4000+ customer references

RFID ve Dijital Kimlik Teknolojileri Sözlüğü

RFID ve Dijital Kimlik Teknolojileri Sözlüğü

RFID ve Dijital Kimlik Teknolojileri Sözlüğü

RFID and digital ID technologies glossary

  • Aktif RFID Aktarıcı 

Bilgi iletmek ve veri almak için gereken enerjiyi sağlayan bir pil veya başka bir elektrik enerjisi kaynağı içeren aktarıcı

Active RFID Transponder 

A transponder which contains a battery or other electrical energy source that provides the energy needed to transmit information and receive data.

  • Anten 

Transponderin veri gönderip almasını sağlayan iletken bir eleman. Pasif, düşük (135 kHz) ve yüksek frekanslı (13.56 MHz) transponderler genellikle bir manyetik alan oluşturmak için okuyucunun sarmal anteniyle birleşen sarmal bir antene sahiptir. UHF transponder antenleri birçok farklı şekle sahip olabilir. Okuyucular ayrıca radyo dalgaları yaymak için kullanılan antenlere sahiptir. Okuyucu antenden gelen elektromanyetik enerji, transponder tarafından “toplanır” ve mikroçipe güç sağlamak için kullanılır, daha sonra kendi sinyallerini geri iletir.

Antenna

A conductive element that enables the transponder to send and receive data. Passive, low- (135 kHz) and high-frequency (13.56 MHz) transponders usually have a coiled antenna that couples with the coiled antenna of the reader to form a magnetic field. UHF transponder antennas can have many different shapes. Readers also have antennas which are used to emit radio waves. The electromagnetic energy from the reader antenna is “harvested” by the transponder and used to power the microchip, which then transmits back its own signals.

  • Varlık takibi 

RFID aktarıcılarını yüksek değerli varlıkların ve iade edilebilir taşıma kaplarının üzerine veya içine yerleştirmek, şirketlerin konumları hakkında çok az veya hiç manuel müdahale olmadan hızlı bir şekilde veri toplamasını sağlar. Varlıkların etiketlenmesi, şirketlerin varlık kullanımını artırmalarına, varlıkların bilinen son kullanıcısını belirlemelerine, bakım rutinlerini otomatikleştirmelerine ve kayıp öğeleri azaltmalarına olanak tanır.

Asset Tracking

Placing RFID transponders on or in high-value assets and returnable transport containers enables companies to gather data on their location quickly and with little or no manual intervention. Tagging assets allows companies to increase asset utilization, identify the last known user of assets, automate maintenance routines and reduce lost items.

  • Kimlik doğrulama 

Bir nesnenin veya bir kişinin kimliğinin doğrulanması. Sahteciliği azaltmanın bir yolu olarak ürünlerin kimliğini doğrulamak için RFID ve NFC teknolojisi kullanılabilir.

Authentication

The verification of the identity of an object or a person. RFID and NFC technology can be utilized to authenticate products as a way of reducing counterfeiting. 

  • Dairesel polarize anten 

Dairesel bir düzende radyo dalgaları yayan bir UHF okuyucu anteni. Bu antenler, transponderin okuyucuya yöneliminin değiştiği durumlarda kullanılır. Dalgalar dairesel bir düzende hareket ettiğinden antene çarpma şansları daha yüksektir.

Circular-polarized antenna

A UHF reader antenna that emits radio waves in a circular pattern. These antennas are used in situations where the orientation of the transponder to the reader varies. Since the waves are moving in a circular pattern, they have a better chance of hitting the antenna.

  • Soğuk zincir 

Belirli farmasötikler, kimyasallar ve gıda maddeleri gibi sıcaklığa duyarlı ürünler için sıcaklık kontrollü tedarik zinciri. Soğuk zincirdeki ürünler, bozulmayı önlemek için belirli bir sıcaklık aralığını korumalıdır. Sıcaklık toleransları, gönderilen gerçek öğelere bağlı olarak değişir.

Cold Chain

A temperature-controlled supply chain for temperature-sensitive goods such as certain pharmaceuticals, chemicals and food items. The goods in the cold chain must maintain a given temperature range to prevent spoilage. Temperature tolerances vary, depending on the actual items being shipped.

  • Dijital kimlik 

Öğenin benzersiz kodu (dijital Tanımlayıcı) dahil olmak üzere bir öğenin dijital temsili, aynı zamanda fiziksel öğeyle ilişkili olayların ve özelliklerin tam günlüğü.

Digital ID 

The digital representation of an item, including the item’s unique code (the digital Identifier), but also the complete log of events and attributes that are associated with the physical item.

  • Dipol anten 

Radyo ve telekomünikasyonda, dipol anten en yaygın kullanılan antendir. Bir dipol anten genellikle iki özdeş iletken elemandan oluşur. Bir RFID aktarıcısında, bu ikisi bir mikroçipe bağlanır.

Dipole Antenna

In radio and telecommunications, a dipole antenna is the most widely used antenna. A dipole antenna commonly consists of two identical conductive elements. In an RFID transponder, these two are connected to a microchip. 

  • Şifreleme 

Verilerin, yalnızca amaçlanan kişiler tarafından çözülebilecek ve okunabilecek şekilde karıştırılması. RFID sistemlerinde, bir aktarıcının mikroçipinde depolanan bilgileri korumak veya etiket ile okuyucu arasındaki iletişimin kesilmesini önlemek için şifreleme kullanılır.

Encryption

The scrambling of data in such a way that it can be unscrambled and read only by those for whom it is intended. In RFID systems, encryption is used to protect information stored on a transponder’s microchip or to prevent the interception of communications between the tag and reader.

  • Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI)

Misyonu Avrupa için telekomünikasyon standartları üretmek olan bağımsız, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Merkezi Fransa, Sophia Antipolis’te bulunan ETSI, telekomünikasyon, yayıncılık ve akıllı ulaşım, tıbbi elektronik ve RFID gibi ilgili alanlar dahil olmak üzere Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin standardizasyonundan resmi olarak sorumludur.

European Telecommunications Standards Institute (ETSI)

An independent, non-profit organization, whose mission is to produce telecommunications standards for Europe. Based in Sophia Antipolis, France, ETSI is officially responsible for standardization of Information and Communication Technologies, including telecommunications, broadcasting and related areas, such as intelligent transportation, medical electronics and RFID.

  • Dağlama 

Bir aktarıcının antenini üretmek için kullanılan birkaç teknolojiden biri. Bu işlemde anten, kimyasal bir çözelti ile alüminyum veya diğer metallerden kazınır.

Etching

The scrambling of data in such a way that it can be unscrambled and read only by those for whom it is intended. In RFID systems, encryption is used to protect information stored on a transponder’s microchip or to prevent the interception of communications between the tag and reader.

  • Federal İletişim Komisyonu (FCC)  

Federal İletişim Komisyonu, 50 eyalette, Columbia Bölgesi’nde ve ABD topraklarında radyo, televizyon, tel, uydu ve kablo yoluyla eyaletler arası ve uluslararası iletişimi düzenler. Kongre tarafından denetlenen bağımsız bir ABD devlet kurumu olan Komisyon, Amerika’nın iletişim kanunu ve düzenlemelerini uygulama ve uygulamaktan sorumlu federal kurumdur.

Federal Communications Commission (FCC)

The Federal Communications Commission regulates interstate and international communications by radio, television, wire, satellite, and cable in all 50 states, the District of Columbia and U.S. territories. An independent U.S. government agency overseen by Congress, the Commission is the federal agency responsible for implementing and enforcing America’s communications law and regulations.

  • Sabit okuyucu 

Bir duvara, kapı aralığına, kapıya, masaya, rafa veya diğer kalıcı veya mobil olmayan yapıya monte edilmiş bir RFID sorgulayıcı, BT sistemlerinin benzersiz kimlik numaralarını ve RFID aktarıcılarının diğer içeriğini okumasını sağlar.

Fixed Reader 

An RFID interrogator mounted to a wall, doorway, gate, table, shelf or other permanent or non-mobile structure, enabling IT systems to read the unique ID numbers and other content of RFID transponders.

  • Boş alan 

Hiçbir şeye bağlı olmayan bir RFID etiketinin okuma mesafesi performansını tanımlamak için kullanılan bir terim.

 Free Space 

A term used to describe the reading distance performance of an RFID tag that is not attached to anything.

  • Frekans 

Bir saniye içinde tam bir dalganın tekrar sayısı. 1 Hz, bir saniyede bir tam dalga biçimine eşittir. 1kHz, saniyede 1.000 dalgaya eşittir. RFID etiketleri tipik olarak düşük, yüksek veya ultra yüksek frekanslar kullanır. Her frekansın, bazı uygulamalar için diğerlerinden daha uygun olmasını sağlayan avantajları ve dezavantajları vardır.

Frequency

The number of repetitions of a complete wave within one second. 1 Hz equals one complete waveform in one second. 1kHz equals 1,000 waves in a second. RFID tags typically use low, high or ultra-high frequencies. Each frequency has advantages and disadvantages that make it more suitable for some applications than for others.

  • Yüksek Frekans (HF) 

Bir RFID sistemindeki bir transponderden bir okuyucuya veri iletmek için kullanılan elektromanyetik dalgaların frekansı. RFID sistemleri için standart iletim frekansları şunlardır: düşük frekans (LF, 125-148.5 kHz); yüksek frekans (HF, 13.56 MHz); ve ultra yüksek frekans (UHF, 400 MHz – 1 GHz). Ayırt edici özellikler, tek tek bileşenlerin üretim maliyetlerini, veri aktarım hızlarını ve etkin menzili içerir.

High Frequency

The frequency of the electromagnetic waves used to transmit data from a transponder to a reader in an RFID system. The standard transmission frequencies for RFID systems are: low frequency (LF, 125-148.5 kHz); high frequency (HF, 13.56 MHz); and ultra-high frequency (UHF, 400 MHz to 1 GHz). Differentiating characteristics include manufacturing costs of the individual components, data transmission rates and effective range.

  • Endüktif Kuplaj 

Endüktif kuplaj kullanan bir RFID sisteminde, okuyucu anten ve transponder antenin her biri, birlikte bir manyetik alan oluşturan bir bobine sahiptir. Transponder alandan enerji çeker. Mikroçip, transponder antenindeki elektrik yükünü değiştirmek için bu enerjiyi kullanır. Bu değişiklikler okuyucu anten tarafından alınır ve transponderin benzersiz seri numarasını içeren bir veri akışına dönüştürülür.

Inductive coupling

The frequency of the electromagnetic waves used to transmit data from a transponder to a reader in an RFID system. The standard transmission frequencies for RFID systems are: low frequency (LF, 125-148.5 kHz); high frequency (HF, 13.56 MHz); and ultra-high frequency (UHF, 400 MHz to 1 GHz). Differentiating characteristics include manufacturing costs of the individual components, data transmission rates and effective range.

  • Inlay

Bir antene bağlı ve bir alt tabakaya monte edilmiş bir RFID mikroçipi. Inlay’ler aslında tamamlanmamış RFID etiketleridir. Genellikle onları akıllı etiketlere dönüştüren etiket dönüştürücülere satılırlar. Bunlara bazen girişler de denir.

Inlay

An RFID microchip attached to an antenna and mounted on a substrate. Inlays are essentially unfinished RFID labels. They are usually sold to label converters who turn them into smart labels. They are also sometimes called inlets.

  • Nesnelerin İnterneti (IoT)  

Nesnelerin İnterneti, elektronik, yazılım, sensörler, aktüatörler veya pasif RFID etiketleri ile gömülü fiziksel cihazlar, araçlar, binalar ve diğer öğelerin ağı ve bu nesnelerin veri toplamasını ve alışverişini yapmasını sağlayan ağ bağlantısıdır.

Internet of Things 

The Internet of Things is the network of physical devices, vehicles, buildings and other items embedded with electronics, software, sensors, actuators or passive RFID tags and network connectivity that enable these objects to collect and exchange data.

  • ISO 14443 a/b

10 santimetreden (4 inç) daha az bir mesafede çalışan (yani okunabilen veya yazılabilen) RFID aktarıcıları için uluslararası endüstri standardı (kısa menzilli aktarıcılar için geçerlidir).

ISO 14443 a/b

The international industry standard for RFID transponders that operate (i.e., can be read or written to) at a distance of less than 10 centimeters (4 inches) (applicable for short-range transponders).

  • ISO 15693

Bu standart, maksimum 1 ila 1,5 metre okuma mesafesi sunan uzun menzilli aktarıcılar için geçerlidir.

ISO 15693

This standard applies to long-range transponders which offer a maximum read distance of 1 to 1.5 meters.

  • Etiket 

Envanter takibi ve tedarik zinciri yönetimi için kullanılan RFID teknolojisinin form faktörü. Örneğin, büyük tedarikçiler, perakendecilerin karmaşık tedarik zincirlerini gerçek zamanlı olarak yönetmelerini sağlamak için ürünlerine bir RFID çipi ve bir anten içeren etiketler ekler.

Label

Form factor of RFID technology used for inventory tracking and supply-chain management. For example, large suppliers attach labels including an RFID chip and an antenna to their products in order to enable retailers to manage their complex supply chains in real time.

  • Doğrusal polarize anten 

Okuyucudan gelen radyo dalgalarını bir yön veya polaritede ileten bir anten. Bu, mümkün olan okuma mesafesini arttırır ve yoğun malzemelerden daha fazla nüfuz sağlayabilir. Doğrusal polarize okuyucu anten ile kullanılmak üzere tasarlanmış transponderler, okunacak okuyucu anten ile yönlü olarak hizalanmalıdır. (Ayrıca bkz. dairesel polarize anten.)

Linear-polarized Antenna

An antenna that transmits the radio waves from the reader in one orientation or polarity. This increases the read distance possible and can provide greater penetration through dense materials. Transponders designed to be used with a linear-polarized reader antenna must be directionally aligned with the reader antenna to be read. (See also circular-polarized antenna.)

  • Düşük Frekans (LF) 

Bir RFID sistemindeki bir transponderden bir okuyucuya veri iletmek için kullanılan elektromanyetik dalgaların frekansı. RFID sistemleri için standart iletim frekansları şunlardır: düşük frekans (LF, 125-148.5 kHz); yüksek frekans (HF, 13.56 MHz); ve ultra yüksek frekans (UHF, 400 MHz – 1 GHz). Ayırt edici özellikler, tek tek bileşenlerin üretim maliyetlerini, veri aktarım hızlarını ve etkin menzili içerir.

Low Frequency

The frequency of the electromagnetic waves used to transmit data from a transponder to a reader in an RFID system. The standard transmission frequencies for RFID systems are: low frequency (LF, 125-148.5 kHz); high frequency (HF, 13.56 MHz); and ultra-high frequency (UHF, 400 MHz to 1 GHz). Differentiating characteristics include manufacturing costs of the individual components, data transmission rates and effective range.

  • Bellek yongası 

Veri depolama aygıtı olarak kullanılan entegre devre.

Memory Chip

Integrated circuit used as a data storage device.

  • Mikrodenetleyici çipi 

Bir mikro denetleyici içeren tümleşik devre, yani bir denetleyiciyi oluşturan tüm bileşenleri içeren yüksek düzeyde tümleşik bir bilgisayar çipi. Gelişmiş şifreleme işlevleri içerebildikleri ve gelişmiş veri işlemeye izin verebildikleri için, mikrodenetleyici yongaları genellikle veri güvenliğinin ve bütünlüğünün gerekli olduğu uygulamalarda kullanılır.

Microcontroller Chip

Integrated circuit that includes a microcontroller, i.e. a highly integrated computer chip that contains all the components comprising a controller. Since they can include sophisticated encryption functions and permit advanced data manipulation, microcontroller chips are often used in applications where data security and integrity are essential.

  • Ara katman 

Bu terim genellikle RFID okuyucuları ile BT sistemleri arasındaki bir sunucuda bulunan yazılımları ifade etmek için kullanılır. Ara yazılım, verileri filtrelemek ve yalnızca yararlı bilgileri kurumsal uygulamalara aktarmak için kullanılır. Bazı ara katman yazılımları, bir ağdaki okuyucu cihazlarını uzaktan kontrol etmek ve yönetmek için de kullanılabilir

Middleware

This term is generally used to refer to software that resides on a server between RFID readers and IT systems. The middleware is used to filter data and pass on only useful information to enterprise applications. Some middleware can also be used to remotely control and manage reader devices on a network.

  • Mobil okuyucu 

Bir kişi, araç veya cihaz üzerinde taşınabilen veya taşınabilen, BT sistemlerinin benzersiz kimlik numaralarını ve RFID aktarıcılarının diğer içeriğini okumasını sağlayan bir RFID sorgulayıcı. NFC, akıllı telefonlar gibi akıllı NFC cihazları ile NFC özellikli nesneler veya ödeme

Mobile Reader

An RFID interrogator that can be carried or transported on a person, vehicle or apparatus, enabling IT systems to read the unique ID numbers and other content of RFID transponders.

  • Yakın Alan İletişimi (NFC)  

Yakın Alan İletişimi, kısa menzilli, yüksek frekanslı kablosuz bir RFID iletişim teknolojisidir. NFC, fiziksel ve sanal ortamları birbirine bağlama vaadini yerine getirir. NFC teknolojisi esas olarak ISO 14443 yakınlık standardını takip eder (ancak ISO 15693’ü de destekler). NFC, akıllı telefonlar gibi akıllı NFC cihazları ile NFC özellikli nesneler veya ödeme terminalleri veya kimlik okuyucular gibi diğer NFC alıcı cihazları arasında kablosuz iletişim sağlar.

Near Field Communication

Near-Field Communication is a short-range, high-frequency wireless RFID communication technology. NFC delivers on the promise of connecting the physical and virtual environments. NFC technology follows mainly the ISO 14443 proximity standard (but supports ISO 15693 as well). NFC provides wireless communication between smart NFC devices, like smartphones, and NFC-enabled objects or other NFC reception devices such as payment terminals or identification readers.

  • Pasif aktarıcı 

Çipe güç sağlamak ve sinyalleri iletmek için okuyucunun elektromanyetik alanı tarafından yayılan enerjiyi toplayan bir aktarıcı. Pil gerekmediğinden, bu tip aktarıcılar tipik olarak bakım gerektirmez.

Passive Transponder

A transponder which harvests energy emitted by the reader’s electromagnetic field to power the chip and communicate signals. As no battery is required, these types of transponder are typically maintenance free.

  • Portal

Tipik olarak üretim veya depo kapısı ayarlarında kullanılan bir RFID okuyucu kurulumu. RFID aktarıcı verilerini toplamak için etiketli öğeleri bir portal okuyucu aracılığıyla taşımak için forkliftler veya diğer yöntemler kullanılır.

Portal

An RFID reader setup typically used in manufacturing or warehouse gate settings. Forklifts or other methods are used to transport tagged items through a portal reader to collect RFID transponder data.

  • Hassas lazer kesim 

Bir RFID aktarıcısının antenini üretmek için kullanılan birkaç teknolojiden biri. Bu süreçte anten, alüminyum veya diğer metallerden lazerle kesilir ve tipik olarak anten aşındırma işleminde yer alan kimyasallardan kaçınılır. Fazla alüminyum geri kazanılır.

Precision laser cutting

One of several technologies used to produce an RFID transponder’s antenna. In this process, the antenna is laser-cut out of aluminum or other metals, avoiding the chemicals typically involved in antenna etching. Any excess aluminum is recovered.

  • Radyo frekansı 

Bir RFID sistemindeki bir transponderden bir okuyucuya veri iletmek için kullanılan elektromanyetik dalgaların frekansı. RFID sistemleri için standart iletim frekansları şunlardır: düşük frekans (LF, 125-148.5 kHz); yüksek frekans (HF, 13.56 MHz); ve ultra yüksek frekans (UHF, 400 MHz – 1 GHz). Ayırt edici özellikler, tek tek bileşenlerin üretim maliyetlerini, veri aktarım hızlarını ve etkin menzili içerir.

Radio Frequency

The frequency of the electromagnetic waves used to transmit data from a transponder to a reader in an RFID system. The standard transmission frequencies for RFID systems are: low frequency (LF, 125-148.5 kHz); high frequency (HF, 13.56 MHz); and ultra-high frequency (UHF, 400 MHz to 1 GHz). Differentiating characteristics include manufacturing costs of the individual components, data transmission rates and effective range.

  • Okuyucu 

Bir transponderdeki çipteki verileri kablosuz olarak okumak için cihazı okuyun ve yazın.

Reader

Read and write device to wirelessly read the data on the chip in a transponder.

  • Okuma doğruluğu

Bu terim genellikle başarıyla okunan etiketlerin yüzdesini ifade eder. Alanda 1000 etiket varsa ve 985 başarıyla okunursa okuma doğruluğu yüzde 98,5’tir.

Read accuracy

This term usually refers to the percentage of tags read successfully. If there are 1000 tags in the field and 985 are read successfully, the read accuracy is 98.5 percent.

  • Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi (RTLS)

Genellikle bir bina veya diğer kapalı alan içindeki nesnelerin veya kişilerin gerçek zamanlı olarak konumlarını otomatik olarak tanımlayan ve izleyen bir sistem. Kablosuz RTLS etiketleri nesnelere takılır veya insanlar tarafından giyilir ve çoğu RTLS’de sabit referans noktaları, üçgenleme yoluyla konumlarını belirlemek için etiketlerden kablosuz sinyaller alır. Gerçek zamanlı yer belirleme sistemlerine örnek olarak, bir montaj hattı üzerinden otomobillerin izlenmesi, bir depoda mal paletlerinin bulunması veya bir hastanede tıbbi ekipman bulunması sayılabilir.

Real-Time Locating System (RTLS)

A system to automatically identify and track the location of objects or people in real time, usually within a building or other contained area. Wireless RTLS tags are attached to objects or worn by people, and in most RTLS, fixed reference points receive wireless signals from tags to determine their location by triangulation. Examples of real-time locating systems include tracking automobiles through an assembly line, locating pallets of merchandise in a warehouse, or finding medical equipment in a hospital.

  • RFID (Radyo Frekansı Tanımlama)  

Verileri bir alıcı ile okuyucu arasında radyo dalgaları aracılığıyla iletmek için kablosuz bir teknoloji.

Radio Frequency Identification

A wireless technology to transmit data between a transponder and a reader via radio waves.

  • RFID Yazıcı 

Gömülü bir RFID aktarıcısı olan bir etikete yazdıran ve aktarıcı içindeki çipteki bilgileri kodlayan bir cihaz.

RFID Printer

A device that prints on a label with an embedded RFID transponder and encodes information in the chip within the transponder.

  • RFID Sistemi 

Bir RFID sistemi, bir aktarıcı ve bir okuyucudan oluşur. Transponder okuyucunun çalışma mesafesi içindeyken radyo dalgaları aracılığıyla okuyucuya veri iletir.

RFID System

An RFID system consists of a transponder and a reader. When the transponder is within the reader’s working distance, it transmits data to the reader via radio waves.

  • Alınan Sinyal Gücü Göstergesi (RSSI)

Alınan bir radyo sinyalinin gücünün ölçümü. RFID’de, sinyal okuyucu antenine daha yakın olan bir aktarıcıdan daha güçlü olduğu için, bir aktarıcının mesafesini belirlemek için RSSI kullanılır.

Received Signal Strength Indication (RSSI)

A measurement of the strength of a radio signal being received. In RFID, RSSI is used to determine a transponder’s distance, as the signal is stronger from a transponder that is closer to the reader antenna.

  • Perdeleme 

Radyo gürültüsünün RFID okuyucu ve aktarıcı arasındaki iletişim kanalına karışmasını önlemek için Faraday kafesi, metalize levha, folyo veya metal bariyer ilkesini kullanır.

Shielding

Uses the principle of a Faraday cage, metallized sheet, foil or metal barrier to prevent radio noise from interfering with the communication channel between an RFID reader and transponder.

  • Taşıyıcı malzeme 

Bitmiş ürünün bir parçasını oluşturan plastik film gibi taşıyıcı malzeme (örneğin bir RFID etiketi).

Substrate

Uses the principle of a Faraday cage, metallized sheet, foil or metal barrier to prevent radio noise from interfering with the communication channel between an RFID reader and transponder.

  • Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM)

Tedarik Zinciri Yönetimi, RFID’nin tipik bir uygulama alanıdır ve net değer yaratmak, rekabetçi bir altyapı oluşturmak, dünya çapında lojistikten yararlanmak, arz ile talebi senkronize etmek amacıyla tedarik zinciri faaliyetlerinin tasarımını, planlanmasını, yürütülmesini, kontrolünü ve izlenmesini içerir.

Supply-Chain Management (SCM)

Supply-Chain Management is a typical application area of RFID and includes the design, planning, execution, control, and monitoring of supply-chain activities with the objective of creating net value, building a competitive infrastructure, leveraging worldwide logistics, synchronizing supply with demand and measuring performance.

  • Etiket 

Özelleştirilmiş bir muhafazaya sahip pasif bir transponder için genel tanım. Çoğu RFID etiketi en az iki parça içerir. Biri, bilgi depolamak ve işlemek, bir radyo frekansı (RF) sinyalini modüle etmek ve demodüle etmek ve diğer özel işlevler için entegre bir devredir (IC, mikroçip). İkincisi, sinyali almak ve iletmek için bir antendir.

Tag

General designation for a passive transponder with a customized housing. Most RFID tags contain at least two parts. One is an integrated circuit (IC, microchip) for storing and processing information, modulating and demodulating a radio frequency (RF) signal, and other specialized functions. The second is an antenna for receiving and transmitting the signal.

  • Kurcalamaya karşı korumalı etiket 

Bir kutu, paket veya kap açıldığında okuyucuyla iletişim kuran bir RFID aktarıcı.

Tamper Evident Tag

An RFID transponder that communicates to a reader when a box, package or container has been opened.

  • İzleme 

Bireysel nesnelerin, kutuların, paletlerin veya konteynerlerin lojistik sistemlerde hareket ederken takip edildiği süreç.

Tracking

Process by which individual objects, boxes, pallets or containers are tracked as they move through logistics systems.

  • Aktarıcı 

Transponder, bir dolgu, etiket veya etiket şeklinde gelen bir veri taşıyıcıdır. Bir taşıyıcı substrat üzerindeki bir antene bağlı bir mikroçipten oluşan bir mikro elektronik devredir.

Transponder

A transponder is a data carrier which comes in the form of an inlay, a label or a tag. It is a microelectronic circuit consisting of a microchip bonded to an antenna on a carrier substrate.

  • Ultra Yüksek Frekans (UHF) 

Bir RFID sistemindeki bir transponderden bir okuyucuya veri iletmek için kullanılan elektromanyetik dalgaların frekansı. RFID sistemleri için standart iletim frekansları şunlardır: düşük frekans (LF, 125-148.5 kHz); yüksek frekans (HF, 13.56 MHz); ve ultra yüksek frekans (UHF, 400 MHz – 1 GHz). Ayırt edici özellikler, tek tek bileşenlerin üretim maliyetlerini, veri aktarım hızlarını ve etkili menzili içerir.

Ultra High Frequency

The frequency of the electromagnetic waves used to transmit data from a transponder to a reader in an RFID system. The standard transmission frequencies for RFID systems are: low frequency (LF, 125-148.5 kHz); high frequency (HF, 13.56 MHz); and ultra-high frequency (UHF, 400 MHz to 1 GHz). Differentiating characteristics include manufacturing costs of the individual components, data transmission rates and effective range.

  • Benzersiz tanımlayıcı 

Bir transponderi benzersiz şekilde tanımlayan, mikroçipte saklanan bir seri numarası.

Unique identifier

A serial number stored on the microchip that uniquely identifies a transponder.